Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2011 17:16 - Бизнесмен почина в ареста
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2058 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Емилия КАРАБУЛЕВА

Плевенският бизнесмен Иво Андреев е починал в ареста на Националното следствие преди седмица, съобщиха криминалисти. Андреев издъхнал от заседнал тромб в аортата, който предизвикал масивен инфаркт.

Синът на бизнесмена разказа пред медиите, че видял баща си за последен път на свиждане преди Нова година. Тогава на Андреев му прилошало, той поискал най-обикновен валидол, но му било отказано.

Иво Андреев беше задържан по аферата "Подемпласт" в края на ноември. Той е смятан за участник в престъпната група, оглавявана от адвокат Диян Мичев. Според разследването бандата е заплашвала с убийство две прокурорки и е опитвала да обсеби фабрика чрез изнудване и побои. Според адвоката на Андреев той е бил наемател в предприятието "Подемпласт". Договорът за наем бил вписан в съда и в документа фигурирали машини, за чието изчезване впоследствие обвинили бизнесмена.

Според разследващите целта на бандата била да се сдобие със земята и завода "Подемпласт" в село Подем. Планът бил да се изгради завод за преработка на отпадъци, чрез който да бъдат получени няколко милиона евро от европейските фондове. В аферата бе замесено и името на плевенския депутат от РЗС Дарин Матов.

Близките на починалия разказват, че Иво Андреев от дълги години бил хипертоник. Получавал е сърдечни пристъпи и се налагало да го карат с линейка до болницата. Но си вземал редовно лекарствата и се чувствал добре. Според тях в следствения арест били уведомени за високото кръвно на задържания, както и за лечението, което се прилага.

Във фаталния ден 13 януари към 8,30 ч. на Андреев му прилошало. Съкилийниците му се обадили на охраната и го завели при лекаря на ареста. Там му направили нужните изследвания и му дали лекарство за сърцето. Андреев издъхнал минути по-късно в килията си. Близките му твърдят, че са уведомени за случилото се 4 часа по-късно. Още не е ясно дали лекарска грешка или небрежност е отнела живота на арестанта.

От главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към правосъдното министерство са отказали коментар по случая пред медиите с мотива, че има разследване.

Доказателствата срещу престъпната група начело с Диян Мичев още са рехави, едва ли ще може да се спретне стабилно обвинение поне за двама от тях, коментират запознати със случая.


Материалът е от новия брой на BG Север.
 

 

 



Гласувай:
11



1. анонимен - Партньори и приятели на вестник...
21.01.2011 18:44
Партньори и приятели на вестника:

http://www.bsppleven-obl.org/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480991
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930