Постинг
27.05.2020 16:08 -
Японски крем карамел
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В касерола сложете захарта за карамела и я разтопете. Добавете водата и разклатете до пълното разтваряне на карамела. Разпределете по дъното на чашки.
В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете захарта и прясното мляко. Разбъркайте до разтваряне на захарта. Налейте сместа в чашките с приготвения карамел, като оставите малко място за кексовата смес.
В купа разбийте с миксер яйцето и захарта до пухкав крем. Добавете брашното като продължавате да бъркате.
Сложете бейлиса и изключете след няколко минути. Разпределете страхотния крем карамел в чашките.
Сложете ги в тавичка, пълна с вода. Печете на водна баня на 160 градуса около час.
Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.
‹ СТАТИСТИКА НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- ЗА КРЕМ КАРАМЕЛА
- прясно мляко - 900 мл
- яйца - 10 бр.
- захар - 180 г
- мед - 45 г
- ванилия - 1 бр.
- ЗА КАРАМЕЛА
- захар - 100 г
- вода - 75 мл
- ЗА КЕКСОВАТА СМЕС
- яйца - 1 бр.
- захар - 25 г
- брашно - 25 г
- бейлис - 1 капачка
- мед - 10 г
Бивш швейцарски разузнавач: Европа е в п...
Преди 10 години Рокфелер прогнозира затв...
ПУТИН ЗНАЕ ИСТИНАТА И ОБВИНЯВА УКРАЙНА
Преди 10 години Рокфелер прогнозира затв...
ПУТИН ЗНАЕ ИСТИНАТА И ОБВИНЯВА УКРАЙНА
Няма коментари