Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2020 16:08 - Японски крем карамел
Автор: elito14 Категория: Рецепти   
Прочетен: 629 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В касерола сложете захарта за карамела и я разтопете. Добавете водата и разклатете до пълното разтваряне на карамела. Разпределете по дъното на чашки.

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете захарта и прясното мляко. Разбъркайте до разтваряне на захарта. Налейте сместа в чашките с приготвения карамел, като оставите малко място за кексовата смес.

В купа разбийте с миксер яйцето и захарта до пухкав крем. Добавете брашното като продължавате да бъркате.

Сложете бейлиса и изключете след няколко минути. Разпределете страхотния крем карамел в чашките.

Сложете ги в тавичка, пълна с вода. Печете на водна баня на 160 градуса около час.

Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.

 

image СТАТИСТИКА НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
  • ЗА КРЕМ КАРАМЕЛА
  • прясно мляко - 900 мл
  • яйца - 10 бр.
  • захар - 180 г
  • мед - 45 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ЗА КАРАМЕЛА
  • захар - 100 г
  • вода - 75 мл
  • ЗА КЕКСОВАТА СМЕС
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 25 г
  • брашно - 25 г
  • бейлис - 1 капачка
  • мед - 10 г
мерки и количества

 

   



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elito14
Категория: Рецепти
Прочетен: 5713
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031